Párovali sme kávu a víno, respektíve súčasne sme popíjali filtrovanú kávu a víno a zistili sme, že tieto dva zdanlivo odlišné nápoje sa k sebe prekvapujúco pekne hodia. Testovali sme rôzne kávy a rôzne naturálne vína a vyšlo nám, že k sviežim ovocným filtrovaným kávam sa hodia biele vína a k zemitejším viac toast-ovaným kávam pasujú vína oranžové alebo červené.

Čo majú spoločné filtrovaná káva a naturálne víno a prečo fungujú dohromady? Obe si najlepšie vychutnáte, keď ich budete pomaly usrkávať. Zaujímavo sa totiž menia v čase. Filtrovaná káva chladnutím naberá na ovocnosti a sviežosti. Naturálne víno sa zase potrebuje poriadne nadýchnuť, aby sa otvorilo.

Na začiatku máte horúcu kávu a chladné víno, ktoré sa k sebe moc nemajú. Postupne, ako sa teploty vyrovnávajú sa začínajú chute, vône a účinky kávy a vína zaujímavo prelínať a dopĺňať. Je to ako hojdať sa na vlnách morského príboja. Hore a dole. Káva vás dvíha hore a víno vás pekne vráti späť. Je to taká malá dovolenka, ktorú si môžete dopriať hocikedy, aj uprostred pracovného dňa.

Ak ste sa dočítali až sem, tak máme pre vás dobrú správu. Súhru výberovej filtrovanej kávy a naturálneho vína budete môcť okúsiť v bratislavských kaviarňach Brew Bar, Satori, Pán králiček, GoriffeeMono ako súčasť nášho festivalu ŽIVÉ VÍNA 2018. Viac informácií o živej káve prinesieme čoskoro na IGFB @zivevina.

Author Dusan

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *